Rosendals trädgård

idag åkte jag till Rosendal med min mamma och moster. Jag hade varit där för massa år sedan men mindes ju inte speciellt mycket. Hursom var det jättefint, och det var mysigt att bara gå runt där.
det fanns ett jättemysigt ställe med massa äppelträd.
inne i växthusen var det också dödsfint och jag fastande för alla dessa blommor i fönsterna, wii.
vi gick och fikade och det var jättefint där. Dem hade stora blommor av papper(?) uppe i taket vilket var skitcoolt. Jag drack även en väldigt god äppelmust och åt en god hallongrotta.
vi tittade sedan på lite mer blommor och fint innan vi åkte hem väldigt trötta.
 
Det var hursom en jättefin dag även om jag blev lite lätt uttråkad då och då (detta med en växtgalen mamma...) men somsagt, det var trevligt iallafall, haha.

280613

igår och idag har jag umgåtts med Emmi vilket varit himla fint. Vi gick på söder i timtal och idag har vi gjort gräddbomb utan någon anledning alls egentligen.
 
Fast vi kom sedan på att vi kunde fira då vi båda kommit in på våra förstahandsval på gymnasiet (!!!!), och det är hur underbart som helst. Jag är verkligen helpepp och det känns så kul att få spendera tre år på en skola jag själv valt och vill gå på. Jag börjar bli dödsnervös redan nu men det ska bli så kul, wiiii!

en picknick på djurgården


i tisdags innan konserten åkte jag och Astrid ut på Djurgården ganska tidigt för att ha picknick. Vi hade tagit med oss mackor och sedan gick vi och köpte jordgubbar (det bästa någonsin liksom)
Samtidigt som vi satt och åt kunde vi höra hur dem repade från allsång på skansen, så där satt vi och lyssnade på gyllene tider, mhm.
fint.
här var jag! (ok bilden blev visst svartvit då jag hade jordgubbar överallt, hähäähä)
jag hade även på mig prickiga strumpbyxor dagen till ära!
när vi sedan gick till Grönan fotade vi några bilder på denna klassiska karusell innan vi sedan köpte sockervadd och började köa. Vi pratade också om de andra konserter vi ska på i sommar och jag är verkligen så pepp!

Icona Pop

igår var jag och Astrid på äventyr ute på Djurgården då vi var på konsert på Gröna Lund. Vi såg Icona pop och dem var störtbra. Verkligen hur bra som helst. Ingen av oss hade så stora förväntningar vilket jag tror gjorde det ännu bättre (ja sedan avgudade ju jag dem förra sommaren men så släppte dem en singel och sedan ett album som gjorde att jag tappade förtroendet för dem och slutade lyssna i ett tag, meeen dem var verkligen sjukt mycket bättre live) iiii, bästabästa <3<3
vi stod rätt långt fram på konserten och både jag och Astrid var otroligt oroliga att det skulle bli världens tryck (eh ja vi går mest bara på väldigt små konserter, haha). Men det var rätt lugnt till en början. Det var bara ett otroligt drag vilket var jättekul.
en fin Aino.
<3<3
till slutet dock fick både jag och Astrid lite panik och gick därifrån vilket vi kände var ganska skönt då detta inträffade typ där vi stod innan och under I love it var det många dansande människor, haha.

Men somsagt, väldens bästa dag och jag är så pepp på de få konserter jag ska på i sommar. Förövrigt var det här den första konserten jag var på sen i november (?!?!?) sjukt liksom. Insåg även att detta var första konserten jag hade kameran med och fotade sen sist jag såg dem vilket var i augusti(!?!?) sjukt.

Midsommarblomster #2


230613

idag har jag haft en såndär bra dag med Emmi. Vi har mest bara pratat i massvis om allt som hänt under dessa två veckor (eller ok en och en halv vecka hade det gått) som vi inte setts. Sedan har vi planerat allt vi ska hinna göra i sommar (typ spraya håret i en fin färg, låtsats galleria oss samt leta jeansjacka till Emmi), så mycket skoj liksom!!
 
Förövrigt ska jag meddela er och påminna om att jag även har tumblr. Jag heter bettyspagetty där och detta är lite från mitt senaste arkiv. Klicka på bilden för att ta er dit, pusshej.

Midsommarblomster

 

Midsommarafton

igår åkte jag och Ida ut med pappa och Elina för att fira midsommar ute i skärgården. När vi väntade på färjan över passade vi på att köpa glass. Jag kom fram till att Hallon och Polka inte var goda tillsammans.
så lyssnade vi(jag) lite på The Strokes i bilen
såhär glad var jag när vi nästan var framme med färjan (alltså har ida tagit bilden)
 
jag bar glitterstrumpor dagen till ära!
när vi var framme gick vi sedan ned till midsommarfirandet. Folk dansade till små elefanterna (nymodigheter) och hade det trevligt, även jag som endast tittade på. Sedan kom regnet och då började jag frysa så himla mycket så då gick vi hem igen.
under eftermiddagen gick jag på promenad med Ida och gammelmormor.
ungefär såhär fint var det, så underbart.
jag plockade blommor då jag allt bestämt mig för att jag skulle göra en krans eftersom jag inte burit någon på så många år och för att det är så fint!
fina gammelmormor.
ännu mer fin natur
innan jag sedan skulle göra min blomkrans skulle vi på ännu mer äventyr då vi skulle lägga båten i sjön (eller ok jag fotade när dem la i båten)
sedan fick jag pyssla med min krans!
Jag hade aldrig gjort någon förut och tyckte att det var dödssvårt att få till det bra. Såhär blev den iallafall och det blev iallafall ett rätt bra första försök tycker jag. Det tråkiga är väl att den gjorde ont att ha på sig då det stack ut ståltråd överallt (iallafall ska jag ha den någonstans på väggen sedan när blommorna börjar vissna helt och hållet)
när vi hade ätit midsommarmiddag (grillat för första gången i år!! (ok livet med att bo i lägenhet)) gick vi på ännu en promenad och nu ned till sjön. Solen hade börjat gått ned och vattnet var alldeles spegelblankt, så fiiiiint liksom! Dessutom är det ett sådant lugn ute denna tiden på kvällen vilket är helt underbart, wii.

i en grön trädgård

när vi var i Spanien passade jag och Astrid på att ta några porträtt i den vackra trädgården och lite såhär blev det, hihi!
 
Imorgon ska jag ut på landet till min gammelmormor för att fira midsommar. Det ska bli himla mysigt och jag ser fram emot det massvis då jag inte varit där ute speciellt mycket dem två senaste åren. Sedan ska jag fota jättemycket då det är så fiiint där, mhm. Hoppas att ni får en fin helg också, puss.

Everybody needs a shadow, oh

Idag skriksjunger jag med till mina älskade favoritskivor och inser att jag blir ännu hesare än innan (jag har även ännu en gång konstaterat att One Way Trigger falseten av herr Casablancas inte är bra att sjunga med till som förkyld. Min hals nu alltså <///3)
Mitt sommarlov hade ju kunnat få en bättre start ändå.

(HALLÅ sedan blir jag sur för gifarna blir alldeles grumliga (dumma gimp), så hallå jag undrar om någon har något tips på var man kan göra gifar, skulle bli världsgladast då. puss)
(wii fick hjälp så nu är det bra och fixat, tackhej)

We made it one big memory

detta kommer antagligen bli det längst inlägget någonsin på denna blogg. Orsaken till detta är alltså att jag drömt om mina klasskompisar (eller ja före detta klasskompisar blir det ju nu) om nätterna och jag har insett att det var mycket jobbigare än vad jag skulle tro att sluta nian då jag går med någon slags tomhet hela tiden.
Därför har jag nu bestämt mig för att sammanfatta vår skolgång från i sexan då jag började i denna fantastiska klass jag nu slutat i.
 
Sexan har jag dock knappt någon bild från då alla ungefär låg på en mobil som blev stulen. Hursom så hamnade jag somsagt i världens bästa klass och jag minns fortfarande den första skoldagen så väl och jag minns liksom mina första samtal med de personer som sedan skulle bli mina närmsta vänner. Jag och Elin pratade om grupparbeten, jag och Emmi om att vi båda var födda i december samt att jag och Astrid pratade om godislöften, så fab va.
HURSOM så har jag lite bilder från sommarlovet till sjuan och det ser typ ut såhär
jag och carro var väldigt fab första dagen på sommarlovet i sexan.
under denna period var jag även vääldigt sporintresserad och spelade basket tre gånger i veckan samt matcher på helgerna. Dessutom gick jag alltid runt i basketrelaterade tröjor. (alltså haha ok detta känns så inte jag)
under en helg detta lov åkte jag, Ljungis och Emmi ut till skärgården och hade det världsbäst. Vi grillade smultron och badade ca hela tiden (jag och Emmi fick även för oss att vi skulle lära oss att dyka. Efter ett magplask och ett ryggplask gav vi upp)
när carro hade åkt hem så åkte jag och Emmi på äventyr till en ö där det endast fanns får och kossor samt att den stora händelsen var att det var en gudstjänst på ön. Detta tyckte vi var ofantligt tråkigt så vi köpte glass istället.

någon dag efter besöket på ön gick jag på en konsert som tydligen skulle förändra mitt liv då jag fastnade väldigt för denna musiker. Mina vänner trodde att det var en fas och att jag skulle sluta gilla denna musiker efter någon månad. (minns även att jag var så lycklig den kvällen och hade denna som bakgrundsbilden på mobilen i smyg och var mycket noggrann att ingen skulle se av någon anledning)
 
När vi sedan började sjuan hade vi en fotovecka ganska direkt vid starten. Detta tyckte ju vi var jättekul när vi sprang runt där med varsin kamera och fotade gräs och hösten.
lite såhär såg det ut. Mycket vackert må jag säga, haha
vi fick även en läxa vilket var att fota porträtt vilket jag och Emmi tog mycket seriöst. Så vi åkte hem och fotade vid en skog.
I sjuan någon gång kom även jag och Emmi på den fantastiska idén att göra tårta som slutade i en såkallad gräddbomb. Denna gräddbomb har vi nu gjort måånga gånger sedan dess.

Vi fick ännu ett sommarlov då vi hittade på massa knas (dock så har ju ungefär alla bilder från den sommaren försvunnit då hårddisken där alla bilderna låg gått sönder..)
 
I åttan sedan kom vi alla tillbaka i chock då vi fått ett nytt klassrum efter två år, inte okej liksom. Men vi kom även tillbaka till den faaantastiska maten och dem underbara smakisarna i kaféterian.
mycket trevligt.
vi blev också väldigt förvånade då fysik låg på schemat för första gången (innan hade det hetat NO och då hade vi typ bara haft kemi och biologi.) Hursom så hade vi en lärare den första terminen som ritade fint på tavlan. Den andra terminen hade vi en ny lärare och hon var nog mest elak trots att hon kallade oss hennes små änglar :))
Ljungis hann testa olika träningsformer under en idrottslektion och jag fotade henne. Detta kan nog varit en av dem roligaste lektionerna med vår knasiga lärare iallfall.
Carro hade maskerad och här har vi Natta som mimare.
jag och Emmi gjorde massor av besök inne i stan i åttan. Det såg likadant ut varje gång ungefär. Först fotade vi allt vi kunde se, när vi blev hungriga gick vi på Pizza Hut på Folkungagatan innan vi sedan tittade i affärer i Götgatsbacken för att sedan fika chokladbollar och pepsi på fiket Muggen.
när vi sedan fick vårt lov hade vi det underbart hela tiden.
vi hade picknick...
... och så hade vi det fint på Elins femtonårsdag. (mhm såhär är vi liksom)
dessa tre människor hade sedan vid olika tillfällen köat med mig till han som egentligen bara skulle vara en fas i sjuan. Detta var alltså två år senare och njaaa jag tycker nog fortfarande om den där musikerna rätt mycket.
 
WAAAH och så sista året i skolan. Det började med att vi vandrade 1,3 mil och vi har nog aldrig varit så trötta som vi var då.
under detta sista år hann vi även spela in en julfilm till engelskan och det verkar vara någonting i denna bild som gör att alla sitter och stirrar på en speciell punkt.
sedan har vi ju hunnit köa lite mer. Både bland skivor och i regnet.
vi har hoppat höjdhopp och Elin såg besviken ut trots att hon klarade det.
vi dansade på skolbalen.
köpte vackra glasögon i Spanien.
och sedan stod vi alla och kramade om varandra och grät för vi visste att detta var det sista gången någonsin som vi skulle kalla varandra klasskompisar.

Somsagt det är nästan en vecka sedan skolavslutningen och jag sakar dem så mycket och det känns så konstigt att vi inte kommer ses i skåphallen (där Emmi jagat folk med en toaborste 30 gånger, och där vi ätit massor av kaféteriamackor med smörklumpar samt pluggat i sista minuten innan ett prov) utan nu kommer vi alla börja på olika skolor där vi inte känner någonsin. Så himla ledsamt. Sen blir det även första gången någonsin jag och Carro ska klarar oss utan varandra, vi har liksom alltid gått tillsammans. Sedan vi var tre år, mycket konstigt.
 
OCH JAA detta är det längsta inlägget någonsin men personerna som är med är så bra och jag tycker om dem så mycket. Fina människor.

170613

idag har jag feber och ligger i sängen och tittar på gamla The Strokes konserter på youtube. Usch så fantastiska dem är
 
(bilden är tagen utav Astriiid)

tisdagen i Spanien

den andra dagen i Spanien gick jag och Emmi upp tidigt för att ta ett dopp i poolen. Detta gick ju dock inte så lyckat eftersom att det var låst överallt.
Istället gick vi ut på vår balkong där vi hittade en mycket spännande insekt (och vi vet fortfarande inte vad det är för något) som vi snabbt döpte till Gertrude. Samtidigt hann vi även se trädgårdsmästaren köra in och börja arbeta i chinos (...) samtidigt som han klippte ned alla fina blommor (????). Detta tycke vi var mycket intressant.
efter att alla andra gick upp två timmar senare åt vi frukost och vi blev klart besvikna på denna spanska måltid. Brödet hade inga kanter och bestod mest utav luft, mycket märkligt.
sedan kände vi att vi skulle upptäcka området litegrann.
vi hittade ett apelsinträd på tomten.
och även en kaktus.
en bit bort från vårt hus hittade vi detta hus.
(och jag tyckte att det var jättekul att se eftersom att det skiljer sig väldigt från hur byggnaderna ser ut här hemma)
sedan fortsatte vi att gå på den såkallade jungelvägen.
 carro tittade på hus eller någonting sådant
tjusigt.
Sedan gick vi tillbaka igen då värmen tog över helt och hållet och resten av dagen spenderade jag med Astrid då vi badade massor och låg i solen hela eftermiddagen (vilket gjorde att jag såg ut som en dansk korv som Emmi skulle sagt det)
 

150613

idag åkte jag till stan med pappa och Ida.
vi började med att ta färjan över till Djurgården och där var det grönt och fint. Sedan åt vi världens godaste glass, wii.
sedan åkte vi till ett soligt och gosigt söder där det var fint som vanligt.
vi besökte butiken pop där dem hade gudomliga kläder.
vi besökte även beyond retro där jag köpte denna tröja vilket är en likadan som de gröna tröjorna jag använder hela tiden, ehe. (ok nu ser man ju inte vad det är för färg på tröjan men den är blå röd och vit iallafall)
vi gick också förbi bengans (såklart liksom) och när jag stod och bläddrade mellan the Strokes skivorna hade pappa hittat deras senaste singel och jag kunde liksom inte låta bli att köpa den. Har kollat på den så många gånger och funderat på att köpa den men inte gjort de. Hursom så kommer den spelas sönder nästa gång jag åker till pappa.

Rosa och blommigt

på skolavslutningen i onsdags fick jag en liten låda av min mamma innehållande denna fina radio (eh dör typ, den är blommig och världens finaste) samt en plastmugg och talrik och allt detta sa hon att jag ska ha med när jag ska köa inför konserter, hur bra är inte det dåå?? Dessutom är radion batteridriven och man kan koppla den med telefonen, så bra liksom. Ser fram emot de få konserter jag ska på i sommar.

140613

hej från mig idag.
 

fint

älskade år&dar har äntligen släppt en ny låt och dem är så himla underbara. Så lyssna på låten nu nu nu nu

hejdå klassen <3<3

idag har varit dagen då vi äntligen skulle gå ut grundskolan och få sommarlov. Denna dag har jag längtat till så himla mycket men nu när dagen var här kändes det mest konstigt. Det känns tomt på något vis att lämna klassen och börja på nytt men samtidigt fint.
vi hade massa pengar kvar från klasskassan trots spanienresan och för de pengarna köpte vi en buffé med massa gott.
här satt vi och hade det jättebra några minuter innan vi skulle skiljas som icke klasskompisar.
pop-ida
det blev en himla känslig stund för Carro och Astrid men mellan tårarna kom det även lite skratt.
fina människor <3
det blev lite uppträdande och två i vår klass höll ett tal till vår mentor från vår klass och det var himla fint. När vi skulle upp på scenen och ta emot blommor för att sedan inse att det var över brast det för nästan alla och det blev endast ett stort kramkalas, fina människor.
(ok här är några i klassen då det saknas tio personer men iallafall)
<3<3<3

En skolbal

igår hade vi skolbal vilket var ett trevligt avslut för nian. Såhär såg jag ut förutom att jag satte upp håret i en lös knut sen också.
(naw vad glad jag ser ut på bilden)
Bilderna jag tog blev inte så fina och sedan är jag dessutom inte säker att personerna på bild vill hamna ute på internet och bloggen osv så detta blir den enda bilden för inlägget.
Det var somsagt en fin kväll förutom att det var rätt långtråkigt när det kom till att vi skulle dansa i fyra timmar. För att förtydliga detta är dans det värsta som finns i hela världen, mhm.
 

090613

hej idag är en såndär söndag då man endast vill sova hela tiden pga är dödstrött. Så himla underbart med sommarlov på onsdag dock
 
(eh och jaa, jag tycker om mina skor och är tvungen att fota dem hela tiden)

första dagen i Spanien

igår kom jag somsagt hem från Spanien och det har varit en sån galet underbar resa. Jag har haft så otroligt kul och det har varit så fint att få spendera fem dagar med fina människor såhär innan vi splittras allihopa.
 
klockan strax efter 9.15 i måndags lyfte planet från Arlanda. Under de timmar som vi flög hann vi spela kort, spå varandra, köpa en sallad som egentligen bestod utav kött och potatis som smakade plast, göra sökord samt sova (iallafall Carro och Elin..)
vi landade i ett väldigt varmt Spanien och på flygplatsen skulle vi senare försöka hitta resten av klassen som hade väntat där på oss i flera timmar.
efter en lång bussresa och en tur till huset (som var världens jobbigaste. Vi skulle gå med resväskor på en sandväg där solen gassade, euw) sprang vi och valde rum (det kändes ungefär som i top model när alla rusar in i huset för att få ett rum). Hursom så fick jag, Carro, Emmi och Astrid det fulaste rummet i huset men det bästa med det var att vi hade en enorm balkong utanför där vi spenderade många timmar.
När vi kom fram i måndags satte vi oss och åt där.
när vi tittade ut från balkongen var det himla fint och det låg gårdar runtom överallt. Bland annat kunde man höra en tupp varje morgon och en gång hörde vi även en häst låta.
sedan var vi ju tvungna att se oss omkring på tomten och det var såå fiiiiint. Det var grönt överallt och fina träd, under denna tid var ljuset dessutom megafint. SÅ UNDERBART.
hejhej (och så huset vi bodde i)
efter middagen satte vi oss på vägen bredvid huset och fotade varandra litegrann och hade det mysigt. Carro gick även väldigt långt, i bakgrunden utav bilden på mina skor ser man en lång väg och enda(ok jag hoppas att jag stavade detta ord rätt nu pga har svårt komma ihåg hur det ska vara, ehehehe)  ned till slutet gick hon vilket var himla roligt för oss andra som låg och skrattade, knascarro <3<3
(förövrigt har Astrid tagit bilden på miig)
 
JAA sen funkar det att lägga över bilder från det trasiga minneskortet. Det tar dock väldigt lång tid och det har tagit hela dagen att få över bilder från i måndags (ingen överdrift, jag började med överförningen klockan 10 imorse) men det är de värt, såklart.

för jag är väl hemma

hej nu är jag hemma från Spanien igen och jag har haft det superduperbra. Just nu försöker jag dock rädda bilder då mitt minneskort gått sönder (mhm där bilderna från resan finns) så om inte detta fungerar kommer jag gråta. Hejdå
(förövrigt råder jag er att inte köpa san disk ultra pga detta är det andra minneskortet som gått sönder på några månaders tid)

Musik som är bra

 
jag hittade ett par bilder från sommaren 2011, hihi finigt.
Hursom så har jag tänkt att ni kan få lyssna på lite bra musik nu när jag är borta. Ifall man läst mitt blogg i ett tag
lär man känna igen ca allt men nu får det vara så.
 
och så detta också, tsss <3<3<3

I det gröna

För någon helg sedan så var ju jag och Ida hos pappa och hälsade på i den nya lägenheten. En dag så gick vi även på promenad i området för att försöka hitta lite.
Då fanns det fortfarande rosa och fina blommande träd och det var hur varmt och gosigt som helst. Vi gick också in i massa olika second hand affärer samt att jag fotade allt grönt.
 
Detta inlägg är nu dock tidsinställd eftersom att jag är i Spanien med min klass och har det förhoppningsvis bra, pusshej!

Darlings

förra veckan då efter världens beslutsångest blev dessa mina. Jag hade funderat på de så länge och efter några dagars funderande kom jag fram till att jag faktiskt skulle köpa dem då jag vet hur mycket jag använder mina docs. Jag är världsnöjd med dem och mitt hjärta slår några slag extra så fort jag ser dem.
 
Hoppas ni har det bra där hemma så kommer jag hem och några dagar, puss.

hejdå Sverige

hejdå nu åker jag, ha det bäst gosisar så synes vi när jag kommer hem!!!!

Packa och sådant

idag packar jag inför Spanien och nu börjar jag bli lite lagom nervös och sådär. Men det ska bli kul iallafall.

Hursom så kommer jag inte kunna uppdatera under veckan men jag har gjort några tidsinställda så ni slipper mig inte hela veckan, tss. Jag hoppas att ni kommer ha det fint här hemma, pusshej.

1 juni

Idag så var jag (och så mamma och syster) och handlade lite sådant som behövs inför resan nästa vecka. Efter ett tag gick vi och fikade och då åt Ida glass och jag åt våfflor (dem var dock inte goda alls?)
fina mamma.

Ida skulle självklart vara väldigt pop när jag tog upp kameran, haha.
och så var krunis med i form utav en tygkasse.
jag plockade ned världens finaste affisch från stan, iiiih!!
Sedan råkade jag köpa någonting efter flera dagars funderingar, så efter världens beslutsångest blev dem mina.
mhm docs <3<3
 
HALLLÅÅÅ sedan är det den första sommarmånaden idag, hur bra är inte det dåå?

RSS 2.0