More fire

idag, den sista januari. Nu är snart den första månaden utav 2014 avklarad och jag tror fortfarande att vi är på år 2012, så det kan bli. 

Idag drömmer jag iallafall om att åka till Yran trots att bandsläppen inte var de bästa, jag är skitsur över att Elliphant spelar på debaser Strand och att jag är tre år, 10 månader och två dagar för ung för att gå - samt att Nicole Sabouné spelar på debaser medis med samma åldersgräns dagen till ära. Ha ha ha älskar debaser och åldersgränser mer än allt.
MHM hela min fredag kretsar runt musik helt enkelt. Hoppas att det är bra med er iallafall!

Ginger and rosa

efter världens urladdning den här veckan har jag varit så jäkla trött vilket ledde till att jag beslutade mig för att vara hemma idag. All min energi var liksom borta imorse. 
 
jag har hursom tittat på film under förmiddagen, nämligen ginger and rosa och måste säga att den var fin så den är definitivt sevärd (ett plus är dessutom att den var så jäkla fint filmad och det var otroligt mycket fina bilder!!). Så tittatittatitta om ni inte redan gjort det.
(bildlänkarna finns om ni klickar på bilderna, puss)

Brandy of the damned

Först så bara måste jag säga förlåt förlåt förlåt för att jag är så dålig på att uppdatera här. Jag har egentligen inte så många anledningar till varför. Men kameran ligger mest på hyllan samt att jag inte hittar någonting intressant alls att fotografera.
Jag har hursom åkt till pappa i några dagar. Där är mitt rum lite halvfint på vissa ställen - som på den här byrån! (måste nog visa en bild på den för den är så jäkla fin
Här hade vi mig också och en sån där klassisk "spegel -kamera" bild. 
Hej tavlan! Någonting annat jag gjort är att pluggat massvis med matte då jag legat så jäkla mycket efter. Men nu har jag äntligen lyckats jobba mig ikapp och jag är så lycklig. Överdrivet lycklig nästan.
nu ska jag iallafall sova snart och hoppas på att min jäkla huvudvärk ska försvinna </3
 
pspspsps tycker att ni borde lyssna på den här låten pga så bra Nickel Eye – Brandy Of The Damned

Juli-September

Jag fortsätter här med min årsresumé. Jag börjar med juli månad. 
Det började med att jag och Astrid var på Allsång på Skansen där herr Linnros var med. 
jag hade sommarlov och vaknade av en katt som låg bredvid mig och sov. Älskade lilla Black<3
jag och Astrid var på fotokurs med fotografen Calle Strandh. Det var sjukt lärorikt och jag lärde mig jättemycket och fick äntligen en viss koll på kamerans grunder.
Jag, mamma och syster åkte till Linköping i ett par dagar och hade det jättebra. Så skönt att komma bort från Stockholm i ett tag.
där hade dem en så cool loppis med massvis med plåtburkar. Jag kunde inte motstå den ovan och köpte den för några få kronor (att den dessutom var rätt gammal gjorde ju bara saken bättre!)
den 16 juli åkte jag och Astrid till grönan för att se The Royal Concept och dem var helt störtbra. Alltså verkligen jättebra!! (något annat som är sjukt kul är att bilden ovan (på Magnus som spelar bas ja) faktiskt använts av honom själv! På instagram, han har haft den som profilbild på sin facebook samt att den finns med i ett collage som The Royal Concept lagt upp lite överallt. SJUKT KUL tycker jag iallafall)
jag stekte pannkakor i fint ljus en dag.
samma dag läste jag en bok ute på vår fina balkong.
Jag umgicks massvis med Astrid i Juli och en dag åkte vill till Aquaria för att titta på fiskar!!! Jättekul. Sedan fick vi ett ryck och gick till grönan i 10min för att spela bort pengar på chokladjul (alltså dessa impulser, haha)
ett par dagar senare åkte vi tillbaka till grönan och såg Urban Cone. Den absolut bästa konserten iår (enligt mig iallafall, men jag älskar ju Urban Cone såå). Jag hade en så bra dag och ville nog aldrig att dagen skulle ta slut. 
jag fick dessutom med mig en signerad setlist <33333 den sitter på min vägg nu. 
sedan avslutade jag Juli med att åka till farfars landställe vilket var fint!!
åkte till Trosa. 
och Black var lycklig hela tiden när han fick vara utomhus i skogen hela tiden <3
 
Augusti
Augusti var en ganska händelselös månad samtidigt som det var den mest händelsefulla månaden iår. 
En dag i Augusti var jag med mamma på hennes jobb vilket var så jäkla kul. För det första hade jag aldrig varit där tidigare och sedan var det så jäkla fint (typ trädet med lampor i, så fab!!!)
Jag umgicks med min fina vän. Vi stod på en gata på Söder och sjöng med till Oskar Linnros som någon spelade i någon utav lägenheterna ovanför. 
(hihi och Carro har tagit bilden på maaj)
Slutet av augusti var jag SJUKT NERVÖS hela tiden. B.la när jag skulle gå på fotokurs. Det var en utav dem roligaste veckorna iår. Kursen leddes utav Emma Svensson och jag lärde mig sjukt mycket och träffade så bra människor. Dessutom fick vi presspass till We are sthlm för att få öva på konsertfoto. AAAH så kul. Har verkligen kommit fram till att det jag tycker är absolut roligast att fota är konserter.
det här var den 21 augusti. Den dagen satt jag i en ny skola och skakade utav nervositet. Men jag var glad för jag  hade ju lyckats komma in på mitt första handsval Samma dag som den här bilden togs började jag i världens bästa klass och jag är så jävla lycklig att jag hamnat i den här skolan. 
en dag frågade Jennifer mig ifall jag ville följa med henne och hennes kompis Klara på Popaganda och jag är fortfarande så glad över den, hon är så snäll! Det var en så fin dag och jag fick höra så mycket bra musik (typ Beatrice Eli på första bilden som jag lyssnar på hela tiden nu). Bra avslut på augusti!
 
September.
I september var jag helt lyrisk över att ha foto i skolan. Jag fick dessutom lära mig så mycket nytt!!
syster gick och gick, typ.
Jag var på picknick med mina kära darlings. Saknar sensommaren så mycket när jag ser dem här bilderna, jisses!
Fotade syster.
...
Den 11 september åkte jag och Astrid till Bengans på drottninggatan för att gå på the royal concept skivsignering. Dem släppte ju nämligen deras debutalbum som var så braaaa! Det var dessutom så fint att få höra dem spela några låtar <3<3
hejhej. Jag och Astrid var nog rätt så jätteglada här.
när vi var klara åkte vi vidare till Söder för att gå på nästa skivsignering och se Glasvegas. Alltså mina 11-åriga drömmar blev sanna. Att se Glasvegas för en andra gång var så aDSJKHF bra, dessutom akustiskt. När jag skulle be om att få min skiva signerad stod jag dock bara där i panik när jag inte förstod ett ord utav deras skotska dialekt, men ändå <3<3
Två dagar senare gick vi på konsert igen (alltså en sån musikvecka!?!?!). Då såg vi nämligen Oskar Linnros på grönan! Vi stod som två mosade sillar (jisses vilket jämförelse) längst fram med det var det värt. Lätt den bästa Oskar konserten.
Sedan hade vi inspark i skolan. Öhm det var inte min grej, eheh). Men dem här människorna är bra!
jag avslutade sedan September med att åka till Vällingby (ny plats för mig) helt ensam för att se År&dar. Jag har ju lyssnat på dem till och från i tre år men det här var första gången jag fick chansen att se dem live och dem var så fruktansvärt bra. Trots att det var iskallt och att det regnade så var det bäst.
sen var dem ju så snälla också <3<3
Jag fick ett litet papper signerat där det stod "till Felicia/ år&dar" samt deras signarurer. Jag tackade för deras fantastiska musik var utav att Adam ville tacka genom att ta i hand var utav att han blev mycket chockad över hur kall jag var (somsagt, jag frös fruktansvärt mycket) men han försökte värma mig och Max frågade mig samtidigt hur länge jag varit där. På hemvägen sedan kunde jag inte sluta le, så bra dag!!! <3<3
Jag har nog kommit fram till att September var den bästa månaden 2013 pga blir så lycklig utav livemusik samt att det var här jag började lära känna så många nya bra personer. 

Music is life

hej här är jag idag. Jag går i min klänning jag hade på skolbalen samt gula strumpbyxor. Lite färgglatt såhär i den gråa vintern.
 
Förövrigt idag så försöker jag sjunga med i alla Elliphant skitsnabba typ raplåtar och inser att det är så mycket roligare för det är så jäkla ansträngande att försöka hinna med. Ok typ älskar henne (nej men har blivit helt förälskad i all hennes musik och tycker dessutom att hon är så jäkla bra. Hon har så många kloka åsikter och är bara ascool).
Elliphant – Music Is Life

Winterheart

Niki & The Dove – Winterheart
 
En bild från förra helgen. Har tänkt att jag ska redigera bilderna lite noggrannare så att jag kan visa er fler bilder! Pusshej.

180114

idag har jag luktat på tulpanerna som min mamma fick i födelsedagspresent, jag har gått runt i mammas gamla skjorta samt fotat kaffekoppar (inte min dock pga kaffe är inte gott!!!) 
Jag har även känt mig SÅ duktig pga har jobbat massvis med matte och hamnat lite mer ikapp, så bra!!
 
Nu är jag mest superduperbajsmegalyckligpepp på P3 guld för det är det roligaste på året typ. Nu hoppas jag så mycket att elliphant vinner <333

150114

från i Maj någon gång. Saknar våren. Saknar Carro.
 
idag har jag firat min fina mamma som fyllt 39, jag har tillsammans med min klass sörjt över att vår svenska lärare ska sluta, jag har ätit skollunchsfisk (nytt ord tycker jag!!!) och insett att min klass är så jäkla bra, tycker om dem så mycket. 

Mother protect

lite från lördagens fotografering, hihi. 

Of moons, birds and monsters

idag går jag runt i världens bästa glittertröja som är min mormors gamla (SÅ BRA liksom) och är rätt opepp på att helgen är slut. Jag skriver på argumenterande texter, läser böcker, övar på att hålla tal, funderar på tolkningar i fotografi och räknar tal efter tal i matteboken. Orkar inte riktigt med detta tempo. 
 
En dag som denna är jag iallafall sjukt stolt över att Erik Hassle har skrivit Shakiras och Rihannas nya singel. Är så glad för hans skull, men nu hoppas jag nog mest på att han själv ska släppa nytt snart, hihihi. 

Midnight city

syster från någon vecka tillbaka

110114

idag hade jag en så jäkla bra dag. Min klocka ringde nämligen tidigt på morgonen (klockan nio iallafall) för då skulle jag, Astrid och Emmi ut och fotografera (rättaresagt, jag skulle fota och dem skulle modella). 
Under natten hade det blivit minusgrader och snön hade tagit över hela Stockholm vilket gjorde att det var fruktansvärt kallt, men fint dock! Det var iallafall otroligt roligt, och så hade jag så bra modeller! Det här med foto är bra det!

090114

under gårdagen lyssnade jag på The Strokes pga dem är bäst. Att det går rykten om att Julian (sångaren i bandet ja) ska släppa nytt i april gör mig rätt glad ändå.
 
Idag började jag iallafall skolan igen och jag var ju inte speciellt pepp när klockan ringde vid halv sju på morgonen <///3. Det var hursom fint att träffa alla igen, men ja alla lektioner+läxor skulle jag nog kunna skippa ändå. 

This is England

 
För ett par månader såg jag en sån himla bra film. En sån film som man kan se flera gånger om och som inte blir sämre. This is england heter den. 
 
Filmen är gjord 2006 men utspelar sig under tidigt 80-tal. Den 12 åriga Shaun bor i en liten stad i England med sin mamma. I skolan är han mobbad och har egentligen inga vänner tills han en dag träffar Woody och hans gäng. De är skinheads men har inget politiskt inblandat, för dem handlar allt om musiken och stilen. Shaun hakar direkt på de andra och de blir goda vänner. När deras gamla vän Combo släpps ut efter ett långt fängelsestraff förändras allt. Han är nationallist och gänget delas snabbt i två delar där Shaun blir kvar med Combo. 

Filmen är otroligt gripande och jag blev otroligt berörd efter att ha sett den. Den är SÅ bra, men samtidigt så jäkla hemskt. Det jag vill komma fram till är iallafall att jag verkligen tycker att ni ska titta på den ifall ni inte sett den för den är otrolig (ett extra plus är att det dessutom är sjukt bra musik i filmen). SÅ bra. 
 

Doktor Glas

idag har jag läst. Tvångsläst skulle man nog kunna kalla det med tanke på att det var en läxa ifrån skolan. Jag läste romanen Doktor Glas och måste nog faktiskt säga att det inte var den bästa bok jag läst. Jag hade nog inte riktigt tålamod för den boken, eheh. 
Men det var nog en ganska fin handling trots det. 

060114

just nu är jag mest sjukt opepp på att gå tillbaka till skolan igen på torsdag och jag tycker att det kan få vara lov i minst en vecka till iallafall. Mycket behövligt. 

Hej 2014

några dagar sent men det tycker inte jag gör någonting, eheh. Det var hursom jättefint på nyår med alla raketer då det var så jäkla många utanför fönstret och det var SÅ mäktigt. 
Nu har jag stora förhoppningar på 2014 och jag har bestämt mig för att det här året ska bli bra. Jag ska umgås med fina människor runt och kring mig, lyssna på massvis med bra musik (SÅ många som ska släppa nytt iår liksom!) och förhoppningsvis åka på festival, läsa böcker, bli bättre på att blogga, fika på bra caféer, bli bättre på att spela gitarr (mitt enda löfte är nämligen att lära mig att spela barréackord) och sedan ska jag fotografera massvis. 
hejdå 2013, hej 2014.

030114

idag var jag och min fina vän Carro inne i stan. Vi skulle nämligen gå på fotografiska! (så kul)
Såhär fint var det iallafall i Stockholm idag. Älskade stad. 
väldigt grått var det dock, men det är det väl i Januari utan snö.
Elliott Erwitts bilder var nog dem som jag tyckte om mest, så bra!!
Efter att ha gått runt på fotografiska gick vi till Café String och fikade, så mysigt!!!!
Vi åt kladdkaka samt blåbärspaj, så bra när vi behövde lite energi och var trötta i benen.
här har vi mig också, hej!
det var så mysigt att få umgås med Carro med tanke på att vi inte gör det så ofta nuförtiden (det är ganska konstigt att inte gå i samma klass längre när vi gått tillsammans sen dagis liksom?!) samt att hon är världens bästa vän, sådäså.

RSS 2.0