Malmö/Köpenhamn

under förra veckan var jag borta på en minisemester i Malmö med pappa och syster vilket var så himla gos <3 vi åkte ned på onsdagen och efter en nästan sex timmars tågresa var vi framme. Under kvällen gick vi runt inne i stan, åt mat samt att jag och syster fotograferade en massa hus (jag ÄLSKAR nämligen att titta på husfasader och blir helt lyrisk av att komma till nya städer för älskar att titta på husen, eheh). 
sedan slogs jag även av att de flesta var mycket trevligare i Malmö än Stockholm när det faktiskt kom fram människor och pratade med en??? wow
på torsdagen sedan så åkte vi över bron och till Köpenhamn! Det var ju inte så himla länge sedan jag var där, men tycker att det är så jäkla fint (mhmm speciellt med alla fina hus, heaven).
jag började med att nostalgitrippa lite genom att gå på gatorna jag var på sist, eheh. 
men så fortsatte vi vår tur och hamnade på ett café någonstans där jag drack världens godast juice. 
vi fortsatte att gå och så hamnade vi vid strøget vilket mest var turistigt, men rätt nice ändå. Jag smet in på en monki som spelade bra musik och köpte ett par svarta jeans som var sjukt bekväma och fina. Dock insåg jag rätt snabbt att det ändå var ett dåligt köp då de var mycket dyrare där än i Sverige </3 dumt. 
hej igen gatan.
<33
kom fram till att jag av det jag sett av Köpenhamn så tycker jag mest om Vesterbro, trots många skumma gator dock.
sedan tog vi tåget tillbaka igen till Malmö.
najsiga dagar tycker jag, På fredagen sedan så åkte vi tillbaka hem igen efter att ha strosat runt i Malmö ett tag till, finigt.
 

Bergianska trädgården

igår var jag iväg och gjorde någonting kul!!! var nämligen på Bergianska trädgården med mamma, hennes bf och mormor. Har ju egentligen varit sjukt anti mot växter och trädgårdar i hela mitt liv då min mamma är trädgårdsmästare, vilket i sin tur lett till att vi besökt mängder av trädgårdar vilket jag inte tyckt varit speciellt spännande. Meen måste nog säga att jag ändrat mig ändå för det där med växtligheter är ju rätt kul ändå, faktiskt.
efter att ha picknickat gick vi in i det första växthuset. Ett litet ett där det fanns massor av näckrosor, jäkla fint. Såhär såg det ut invändigt hursom. 
så fortsatte vi mot det stora växthuset (det som syns på första bilden). Där inne fanns det olika trädgårdar och växter från olika delar av världen som var uppdelade i olika rum. Här har vi en bild på mamma, som inte är alls för ovanlig, hon luktandes på blommor.
såhär såg jag ut dagen till ära också. Var glad då jag fick låna systers jacka som är perf <33
mormor <3
mitt favvisrum var det med växter från Kalifornien för det fanns massa coola kaktusar och annat sånt skoj.
där passade jag även på att ta den här fantastiska bilden där min mormor inte vill stjäla någon uppmärksamhet i bilden och därför försöker dra sig ur bild. Gick väl sådär med hennes tanke kanske.
sedan så sa vi hejdå till växthusen och gick ut till den japanska trädgården. Tyckte att den påminde om delar från Regents Park i London och fick sjuka Londonabstinenser, för ovanlighetens skull liksom.
nice plats att vistas på ändå.
efter det var vi dock sjukt trötta och bestämde oss för att åka hem igen. Men kul dag tycker jag!

Noel Gallagher and the high flying birds

hade en himla bra dag igår, det var nämligen såhär att jag var ute på djurgården igen, fast med Emmi istället. Vi har pratat om att åka ut till Rosendahl sen förra våren så igår blev det finally av. Det första vi gjorde var att leta rätt på skugga för att picknicka! Det var i princip omöjligt att vistas i solen då värmen tog på en så himla mycket.
meen, det var ju himla bra att sitta under stora äppelträd så det gjorde ju inte någonting ändå. Det var så himla lugnt där ute igår, och det kändes så typiskt sommaridylliskt. Så jäkla bra grej liksom.
sedan gick vi runt på Rosendahl i ett litet tag iallafall, men vi orkade inte så mycket på grund av den jäkla värmen (alltså nä, sån här sol+värme är inte kul någonstans). Men vi hann fotografera några bilder på rosor innan vi gav upp ändå.
och så hann vi kolla en snabbis i växthuset där de säljer en massa coola grejor, fast ja, mest växter, såklart. Sedan sa vi hejdå till Rosendahl och åkte vidare på Djurgården, och till Gröna Lund närmare bestämt.
Vi skulle ju nämligen se Noel Gallagher and the high flying birds!!! Jag hade ju inte riktigt lyssnat in mig på Noels soloalbum någonting utan har bara lyssnat en del på Oasis eftersom att jag i princip är uppvuxen till deras musik. Men trots att jag knappt kände igen någon låt (förutom de få Oasis låtar som spelades) var de himla bra ändå så det var verkligen himla värt att gå på konserten och jag kunde väl ännu en gång konstatera att det jag tycker om mest är livemusik. Bra dag!

en tuggummirosa himmel

var ute och gick på Djurgården igår vilket var fint, men varmt. såhär såg det ut, nästan iallafall. Men det är ju inte helt fel med en tuggumirosa himmel ändå tänker jag, och en kan ju fantisera om att det faktiskt ser ut såhär för då blir det ju himla mycket finare. 
 

RSS 2.0