En sån där lista

Favoritfärg? Alltså det här är ju en jättesvår fråga tycker jag, pga har ingen färg jag tycker om lite extra mycket. Men gult är ju fint (och inte fult)
 
Spelar du något instrument? Jag går på gitarrlektioner varje onsdag men jag vet inte om jag är så bra på att spela gitarr för det. Brukar sitta hemma och försöka spela någon låt men det slutar ofta med att jag ger upp rätt snabbt pga mitt dåliga tålamod.
Vad gjorde du för 15min sedan? Då satt jag nog och läste igenom min samhällsuppsats jag ska lämna in imorgon. Sen blev jag asnervös då jag satt och läste mitt horoskop för morgondagen där det stod att jag skulle ha otur under morgonen. Därför är jag stensäker på att det kommer gå uselt. 
 
Rix FM eller P3? Ska jag vara ärlig är jag sämst på att lyssna på radio. Förut tyckte jag om Rix Fm för att det alltid gick att sjunga med till alla sommarplågor, men ähm nu känner jag inte igen någon låt samt att allt som spelas är jättedåligt. SÅ P3 LÄTT!!
 
Vad har du druckit idag? Vatten.
 
Har du förändrats mycket under senaste året? Det här är också en sån där jättesvår fråga att svara på. Jag tycker att jag vågat göra mer saker än tidigare och tagit nya initiativ, men jag vet inte. Till utseendet ser jag nästan precis lika dan ut faktiskt som för ett år sedan. Är så dålig på förändringar. 
här är jag april 2013
 
Vad köpte du senast? Min Bråvallabiljett!
 
Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun.........
 
Charterresa eller tågluff? TÅGLUFF!! det är verkligen en sån där 100sakerjagvillgörainnanjagdör sak. Vore askul att åka tåg genom Europa.
 
Vad är det för väder hos dig nu? Sol. Det var tydligen 22 grader utomhus idag. 
Din favoritfrukost? När jag fyller år brukar vi äta baugetter med en god ost + dricka tropisk juice och då känns det alltid så pirrigt och gott. Så väljer nog det. Annars är sconesfrukost bra också, ifall jag slipper baka dem själv för blir bara sur. Jag försökte nämligen mig på det här igår och det slutade med att jag sprang runt helt förtvivlad för att det var kladdigt överallt och gah så himla panikigt. Hatar allt som har med baka att göra (förutom att provsmaka degen kanske, men that´s it)
 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Mja jag vet inte, kan hända!
 
Sover du tungt? Ganska så
 
Drömmer du mardrömmar? Jag har alltid varit jättelycklig för att jag knappt gjort det men under den senaste tiden har det blivit vanligare. Någonting återkomande är att jag drömmer att jag får ögonkontakt med ascreepy personer på min balkong hemma?! En gång klättrade det liksom upp en hubbotliknande person på balkongen, mycket konstigt.
Favoritklädsel? Vet inte, har såna himla klädkrisar hela tiden just nu. Men trivs i min sammetskjol och min paisleyskjorta alternativt mina pricka byxor och systers linne, hah.
 
Favoritlåt just nu? ........ assvårt. Men lyssnar överdrivet mycket på Elliphant just nu så någon av hennes låtar kanske. Hon var föresten med på Pluras kök i lördags och hon är så jäkla bra, har sett avsnittet tre gånger nu. Ehm ja. 
 
Vad ser du om du tittar till vänster? Massa fotografier på min vägg. Från en skolavslutning i sjuan och en i åttan. En bild på Carro som Frida Kahlo, körsbärsblom, massa bilder på Erik Hassle och en skogsbild (+ massa mer)
 
Vad ska du göra imorgon?  gå upp lite för tidigt för att skriva nationella 8.15 i min matsal (inte okej) för att sedan stressa sönder hela dagen. 
 
Kläder just nu? En vitblå klänning.
 
Morgon eller nattmänniska? alltså hah jag brukar fundera på det här ibland och kommit fram till att jag inte är någonting av det. Men jag tror att jag lutar mest åt morgonmänniska hållet ändå........... astråkigt, vet. 
 
Vad är viktigast för dig? just nu känns det som att skolan betyder allt för varken orkar eller hinner göra någonting annat vilket är jättesad. Blir helt isolerad på mitt rum med min dator liksom </3
 
Stjärntecken? Är skytt.
 
Föredrar du ditt rum stökigt eller välstädat? Välstädat tror jag nog ändå, men jag brukar säga att jag tycker om det stökigt. Är väl för att mitt rum alltid är stökigt och då har jag någonting att skylla på. 
 
Bästa konsertminnet? Alltså den här frågan är en sån nostalgi. Frågade ju Erik Hassle just den här frågan på P3 sommarsession sommaren 2012. Han svarade yran 2009 och då svarar väl jag yran 2012 när jag såg Erik eftersom att det var en sån himla sjuk dag. Sitta på samma tåg som ens idol i fem timmar, fråga ens idol en fråga i radio, höra ens idol säga "hon är väldigt pålitlig, man kan alltid lita på Felicia!", check! hah

Allt vi gör får konsekvenser

denna helg har jag: fotat våra fina pioner hemma, varit dödstrött, lyssnat på Kent, skrivit på en samhällsuppsats, stickat i oranget garn, tittat på smartare i en femteklassare, suttit vid settera bara för att det är världens bästa underhållning, tittar i min kalender och panikat, räknat ned skoldagar till sommarlov och fått det till 27, haft huvudvärk, spelat gitarr och gett upp efter två minuter, bakat scones, spelat geometry, räknat matte klockan 19.00, sovit och inte alls varit glad över att det är måndag imorgon. 

Ready for you

idag sitter jag helstressad och skriver en uppsats i samhälle. Skriver och tar bort, skriver och tar bort igen. Gahd. Ni kan få lyssna på en bra låt iallfall och se nya videon till Erik Hassles låt ready for you. Puss

230414


hittade en bild på syster i arkivet som är tagen för några veckor sedan. 

Inatt har jag haft svårt att sova sen Kent skrev deras facebookstatus igår, om Kentfest. Jag har alltså, tack vare det drömt massvis med drömmar om artister som blivit inbokade till denna fantastiska dag. Helt galet. Det sista jag drömde innan jag vaknade var att Elliphant hade blivit bokad och direkt när jag vaknade gick jag hysteriskt in på facebook för att se om dem hade släppt någon nyhet, och ja det hade dem. Bl.a Elliphant vilket ledde till att jag skrek rätt ut. Alltså hur underbart är det ändå inte att jag ska få se Kent, Elliphant, Tove Lo och Beatrice Eli på samma dag!? Är asmegapepp!! <3<3

Påskafton

i lördags, på påskafton åkte jag, mamma och syster till skansen för att fira påsk. Vi var inte ensamma med att tänka så och det var rätt mycket folk.
vi började med att äta. Vi satt här, på en bänk och tittade på Stockholm. Jag åt en baguette med fetaost och avokado.
vi fortsatte sedan och hälsade på renarna. Fina.
hälsade på fler djur.
hej ena bocken bruse!
och så hälsade vi på grisarna och då blev syster såhär glad.
när det hade gått några timmar gick vi bort mot det stora torget på skansen och jag köpte en klubba och Ida karameller. Så gott <3<3 gahd.
fortsatte att gå.
tycker att det känns som att komma till en annan värld när man är på skansen. Det är så bra stämning.
vi gick bort till de nordiska djuren och såg björnar samt ett lodjur(!!!) det har aldrig någonsin hänt tidigare när jag varit på skansen. 
På vägen dit dök det upp massa hönor och en tupp var av att jag tyckte att dem var ascreepy ett tag pga följde efter oss. 
sen gick vi lite till...
för att gå bort till akvariet där vi skulle avsluta dagen. Det är ju helt klart den bästa delen på skansen, tycker jag. Den här apan var så liten och söt <3 ville knappt gå därifrån.
såg en sengångare, iiiih älskar sengångare
och så lemurerna.
dem såg ut att ha det bra i solen.
ännu en till apa. kom fram till att det är ett asballt djur ändå. Tycker dock att det är rätt synd om alla djur som sitter där instängda </3
och så alla djur under ytan. Lite leskiga. Sen vi var där har jag till och med drömt om spindlar och ormar? Fast spindlar har jag inget emot, dem är coola.
så åkte vi hem och åt god mat + godis. Vi tittade på en rätt dålig film och gick sedan å la oss, rätt tidigt. 
Här är föresten äggen vi gjorde i fredags och det gick väl lite sådär. Tanken var att vi skulle måla på mönster också, med det blev inte speciellt fint + att äggfärgen släppte. Värdelöst.

210414

hej igen efter påskhelgen (eller okej det är ju fortfarande påsk, men nästan då). Hade en fin påskafton och har tänkt visa bilder från det - men det blir en annan dag och istället kan vi ta en titt på dagen!
Min plan för dagen var nog egentligen att plugga massvis men med tanke på vädret gav jag upp den planen och gick ut i det fina stockholmsvädret istället. Jag, Pappa och Albin (pappas sambos son) gick på promenad vid Årstaviken!
där var det himla fint en sån här dag! Sen växte det vitsippor överallt, asbra tycker jag.
såhär har jag sett ut! Magtröja som jag köpte på beyond retro förra våren, min insektskasse och solisar från indiska! Jag gick dock mest och klagade på att det var varmt (alltså haha hon som hatar allt väder), men det var väl ändå lite okej kanske. Bara kanske. 
sedan gick vi bort mot min förtillfället favorit loppis butik. 
där köpte jag fem gamla tidningar för samanlagt fem kronor (alltså 1kr styck, galet). Den äldsta var ifrån den 14 december 1902. Det var så jäkla kul att sitta och bläddra igenom dem och jag blev helt lyrisk när jag såg alla gamla tandkrämsreklamer, varför ser inte våra tidningar ut såhär idag också tänkte jag. Väldigt fint.
 
Nu är jag dock så sad för att lovet är slut och jag är som vanligt inte alls pepp på att gå upp klockan sju imorgon och gå i skolan till klockan fem </3 dock får jag ju sommarlov om 52 dagar, pepp!!

Långfredagen

långfredagen idag tycker jag inte alls varit speciellt lång, tycker nog snarare att dagen varit världens snabbaste. Hursom så firade vi lite påsk med mormor som kom över till oss. Vi allihop gick ned till kolonilottsområdet hos oss. Här har vi mormor föresten!
mamma!
mormor igen. *lyssnar på fåglar*
när vi skulle gå hem hittade vi en snigel och var ju tvugna att fota. Rätt fascinerande djur ändå.
mormor fick stå och posa med snigeln.
vi fotade allihop. Alltså haha hela familjen foto.
vi gick förbi alla träd med gröna knoppar. Tänk hur fint det blir när alla träden tillslut är gröna!
tja!
så gick vi hem och fikade. VI åt tunnbrörullar med vitlöksost (lyxade till det och tog en laktostablett, så värt) + dammsugare. Sen fick jag ett himla fint påskägg av mormor.
på kvällen sen när mormor hade gått så satte vi oss och började pyssla. Nämligen att dekorera påskägg! Resultatet får ni dock se en annan dag. 

Puss hoppas ni haft en fin långfredag.

Wish I could stay

idag är en sån dag då jag går runt i min sammetskjol och paisleymöstrade skjorta. Jag har storstädat på mitt rum och hittat massa saker som jag trodde skulle vara borta för evigt (t.ex en asfin ring och min fjärrutlösare...) samt sörjt över att min cdspelare gått sönder <///3
 
någonting som är askul dock är att jag lyckats få sommarjobb inom kommunen så kommer kanske få jobba med film i sommar på en ungdomsgård, pepp!

De rosa träden

idag blev det en till sån där jättetidig morgon i Kungsträdgården med Pemmi, men idag så följde även Astrid med! Så kul. 
somsagt, jag kan verkligen inte få nog av dessa träd så känner nästan ett behov av att behöva vara där hela tiden när det blommar! Dessutom är ju ljuset på morgonen verkligen det finaste.
tycker om husen i bakgrunden.
Emmi och Astrid utforskar någon bild som antagligen var rätt knasig, baserad på det lilla en ser av Emmis ansiktsuttryck. Eller så var det bara någonting annat som var väldigt kul.
"klickklick"
alltså motljuset + att det var såpass kallt att det kom massa rök <3<3 tvingade Astrid att stå och blåsa, eh.
blommor. Kommer verkligen sakna dessa när de blommar över.
skulle försöka ta en bild på dem båda, men lyckades inge bra. Har en drös med bilder där Emmi är skriet och Astrid MonaLisa men insåg att alla var helt oskarpa </3
sen åkte vi hem ett tag igen pga så jäkla trötta. Vi är ju inte vana vid att gå upp vid klockan fem respektive fyra. 
sen så åkte vi till skogen istället! Nu hade vi med oss Carro och Elin också som hade vaknat till liv. Vi började med att fika på deras asdåliga fik som ligger precis i början av nationalparken. Astrid var nöjd gladeligen nog, så i fortsättningen om vi ska äta där ska vi nog också äta kanelbullar. 
hittade en söt katt.
fast hen såg mer ut som en lokatt tycker jag. Carro blev hursom helt kär.
Vi gick in i skogen. Där tappade vi bort Emmi och Astrid men vi fortsatte att gå in en längre bit ändå + spelade in en asbra sju sekunders skräckfilm på snapchat, ehm ja. Haha.
Ljungis <3
och så fina Älin!!
lite trötta sen gick vi och satte oss på stenar i solen och satt och pratade (eller jag låg väl i Carros knä i och för sig). Det kändes så jäkla vårigt och solen lös nog mer än vad jag trodde - för både jag och Pemmi var alldeles varma och röda om kinderna när vi kom hem sen. 
Alltså är ju så glad över att få träffa dessa personer. Gahd dem är så bra <3<3

Insekter

 
igår fick jag en påskpresent utav min fina farmor. Hon tänkte att det var roligare att ge någonting som verkligen var användbart än godis så jag fick den här jättejättefina tygkassen med massa insekter på. Jag har ju tittat på den innan så är megalycklig nu. Den lär sitta fast på mig en bra tid framöver. 

15 april

idag gick jag upp rätt tidigt, iallafall för att vara lov. Orsaken till det var att jag och syster skulle in till Stan för att träffa Farmor + kusin. 
Ida satt och åt frukost på sin säng då jag sprang in pratglad som vanligt. Här är hennes muminporslin (somsagt, hon är nog den största muminfantasten jag känner till).
vi gjorde oss i ordning och så åkte vi in till stan! Vi började med att gå ned hela Hornsgatan för att gå och äta på Lasse i Parken, oturligt nog var det stängt och dem öppnade igen på torsdag. Hungriga som vi var, fortsatte vi att gå och efter några meter hittade vi ett bra ställe! Jag åt världens godaste omelett, Ida och Emma åt pannkakor och farmor köttfärsfylldaubergine!
när vi var mätta och belåtna fortsatte vi att gå. Här har vi fina Ida! 
vi gick och gick. Det såg så himla vårigt ut med alla träd som var på väg att bli gröna men det var helt galet kallt. Det blåste så jäkla mycket att jag gick runt och sa att vi var fångade av en stormvind, eheh.
Emmapemma <3
vi hittade ett ställe där det fanns massvis med blommor och det var helt galet vackert så vi alla kände att vi var tvungna att fota. Dock fick jag inte till någon bra bild på det, så här har vi farmor som fotar istället!
sen avslutade vi dagen vid Mariatorget innan vi åkte hem igen, trötta i benen. 

Från instagram

nu tänker jag lite såhär att jag visar vad som hänt på instagram den senaste veckan. Ni hittar ju mig om ni vill på @feliciialinnea! Här satt jag hursom och väntade på att min gitarrlektion skulle börja i onsdags. Väl där fick jag lära mig att spela en the Kooks låt + håkan. Dock är jag rätt besviken på denna kurs pga känns knappt som jag lärt mig någonting ://
såhär på våren har vi ju alltid massvis med växter hemma eftersom att min mamma älskar det (jag också lite också, ska jag väl erkänna) så nu är det fullt av plantor i både köksfönstret och i vardagsrummet. 10 av plantorna är chili iallafall. Sen i veckan såg jag ju ut såhär också, fast det har jag ju redan visat!
i fredags i skolan passade jag på att ha margaretaflätor. Tycker äntligen att jag fått till det och lärt mig hur en sätter upp det. Bästa frisyren ju! Ida har tagit bilden.
Så har vi ju Kungsträdgården i lördags. Kan fortfarande inte smälta hur vackert det var. 
Här har vi Emmi som är asredo på att fota (med linsskyddet på, haha), och så Rosendal!
när vi var på Djurgården i lördags och åt lunch (korv med bröd, eheh) så körde den här förbi. Så jäkla fin tyckte vi båda. Sen upptäckte vi att det fanns en cafévagn också och bestämde att vi var tvungna att testa det lilla caféet någon gång!
och den här är från idag då jag lyssnat på Elliphant hela morgonen. Alltså ni förstår inte hur pepp jag är på att se henne (+alla andra också, såklart) galet. 
 
Nu ska jag dock till biblioteket och låna böcker om genus, globalisering och industrialismen, hejdå!

130414

tog några bilder på ida i fredags

En tur till Kungsträdgården

Imorse klockan 05.20 mötte jag och Emmi upp varandra och sprang sedan till pendeln. Vi hade nämligen fått för oss att åka in till Kungsträdgården lagom till att solen skulle gå upp. Tanken var att Astrid skulle följa med också, men det blev lite ändrat </3
här satt vi och åt frukost klockan 6 på morgonen. Vi kom fram till att City var HELT UNDERBART den här tiden på dygnet. Vi såg saker vi aldrig sett tidigare och allt var så mycket vackrare. Tänk om det alltid vore så <3
Först var vi lite besvikna då det knappt fanns några blommor på träden, men när vi såg ljuset var det helt klart värt det. Alltså så fruktansvärt vackert.
finvän
mycket koncentrerad.
alltså blir så Stockholmskär av dessa bilder. Säger det ännu en gång, SÅ vackert.
motljus <3
kjute 
längtar så tills att träden ska börja blomma ännu mer!
vid sjutiden gick vi och satte oss på en trappa vid vattnet. Solen lös så vi slapp frysa, helt underbart. Sedan satt vi där och väntade till mc´donalds skulle öppna för att köpa juice samt äta croissant (jag) och toast (pemmi).
vi kunde inte släppa träden så vi knäppte ett par bilder till.
här har vi ju mig också! Emmi har såklart tagit bilderna.
alltså <3<3<3<3 det här är ju nästan det bästa med våren. Ifall någon varit med här tidigare vårar så kan en ju lista ut hur mycket jag älskar dessa träd pga kan inte låta bli att fota hela tiden. 
sedan tänkte vi att, nä vi åker vidare! Så vi tog spårvagnen till Djurgården för att åka till Rosendal. Här sitter Emmi och fotar fåglar. 
Det var ett så fint välkomnande där med påskfjädrar. Hela Rosendal var klädd i påskpynt. Asbra plats att vara på.
vi gick till växthuset och i fönstret är det alltid blommor i vaser.
emmi köpte två minivaser som hon ska plocka små blommor i och hänga upp hemma!
både jag och Emmi gick runt och ååååh:ade hela tiden
det här påskägget var så fint, vill nästan också göra ett sånt ju!!
vill också ha vattenkanor i taket, tänkte jag.
tycker om den här bilden så mycket av någon anledning.
fina vän!
vi bestämde direkt att vi skulle åka tillbaka dit i sommar när det blommar mer. Jag var ju där i sommras.
den här platsen tycker jag ser ut som nangijala, fast dött.
sedan sa vi hejdå till den här vackra platsen!
knäppte ett par bilder till på vägen tillbaka.
hej rådjuret (+ de två andra som inte syns på bilden)
 
sedan så fortsatte vi att promenera, vi tog spårvagnen till centralen och åkte hem igen. Då traskade vi till hemköp och köpte drömmar och havreflarn samt satte oss vid vår favoritkulle! Så jäkla fin dag, blir alldeles ååh:ig av mig. Så himla bra att jag fortfarande har så bra kontakt med dessa människor trots att vi inte går i samma klass längre, så bra. 

Boom your head

hallå vill ni veta någonting fantastiskt som gör att jag är helt überlycklig? Jag och min kära bästa vän Carro ska åka till Bråvalla i sommar! Hur fantastiskt är inte det här. (och det största än så länge, jag ska se Elliphant live!!!!! så jäkla galet). Åh snälla kan det inte bli juni nu?

Finders keepers

alltså jäklarns, det var ett tag sedan jag skrev här sist. De senaste två veckorna har varit helt galet stressiga och hetsgia så jag har knappt hunnit med att göra någonting förutom skolarbete. 
Dock så gick jag in till min systers rum och knäppte några bilder på henne. 
hon ritade (asfint) och jag tror då aldrig att jag träffas någon som är en sån muminfantast som henne!
hej Ida!
en annan dag gosade jag min kära lilla skrutten. Alltså favoriten <3<3
och så igår mellan jag pluggade på mitt tal i svenska nationella såg jag ut såhär! Mina favvisjeans, sammetströja och så hatt. 

NU HAR JAG DOCK PÅSKLOV. Är aslycklig över att få vara ledig i en vecka för det är så behövligt (även om jag fortfarande har massvis med skoluppgifter att göra </3)

1 april

jag hittade några bilder på fina Astrid från någon månad tillbaka när vi var på fotografiska. Hon är bra hon tycker jag!

RSS 2.0