Hängselbyxor

igår var jag inne i stan med min farmor, pappa och Ida (som förövrigt tagit bilden på mig). Vi gick runt på Söder i lite olika butiker samt att vi åt på pizza hut (dessa klassiska ställe alltså, haha)
Dessutom så är min farmor så otroligtotroligt snäll och jag fick ett par dödsfina hängselbyxor (har liksom velat ha ett par så lång tid nu), och världens finaste pricka kjol samt en t-shirt. SÅ SNÄLLT liksom, dör. Hursom så lär jag nog bo i detta nu.

Back under Water


för det är den 24 fina juli idag. Saknar denna dag, saknar Erik och bandet.

Urban Cone

Gårdagen var ungefär den bästa dagen det här året. Jag och Astrid såg nämligen Urban Cone. Denna spelning har jag räknat ned till sedan det var 120 dagar kvar, sen i Mars. Jag har tyckt om (eller ja, älskat) deras musik i snart ett år nu och dem är ungefär världsbäst. Ni som inte lyssnat, klicka r.
 
jag och Astrid var iallafall på grönan igår tjugo i tio för att köa. Det var fruktansvärt kallt och vi frös så himla mycket. Denna varma choklad värmde oss i 10 minuter iallafall.
jag hade en kotte på armen dagen till ära! Jag hade nämligen sparat gnuggisen som jag fick under förra spelningen till ett bra tillfälle. Detta tillfälle var nog det bästa att ha kotten på tänkte jag.
sedan vid insläppet var jag sur på grönans system. Att dem aldrig förstår att det inte funkar med att alla ska springa in samtidigt. Jag och Astrid som varit där nästlängst tid fick platserna längst ut på höger sida (längst fram dock!!). De som varit där först hamnade på fjärde raden ungefär och dem som varit där i 1h hamnade längst fram :):):)
sedan kom de ut på scenen och var bara så bra som dem kan vara. Det var sån himla mysig stämning och dem var otroligt bra. Tycker om band som är så mycket bättre live. Det var magiskt verkligen och jag tror nästan aldrig att jag hoppat och sjungit så mycket under en konsert. Det var så fint dessutom att kunna textraden i varenda låt dem spelade, hihi.
Fotade gjorde jag dock inte så mycket utan jag hann ta runt 70 bilder på en timme (??) men det var det så värt för det var finare att bara njuta utav musiken.
Sedan var det signering och det var så fint. Jag fick tag på en setlist (dör) och så köpte jag en vinyl. De signerade både setlisten och skivan och det var så fint. Dem var så snälla och så trevliga och det kändes som att jag var i någon drömvärld för det kändes så inte-på-riktigt. Men det var det. Emil och Tim pratade om vilken låt som var bäst respektive sämst och jag stod helt mållös och tackade för en helt fantastisk konsert. Rasmus frågade vem jag fått setlisten från och jag svarade lite skärrat att jag fått den från en på grönan och han skrattade och sa att han bara skojade. Dem alla var så fina och så snälla <3<3<3 (även Magnus och Jacob som jag också tackade tusen gånger för den underbara konserten.)
precis som förra veckan när jag och Astrid var på konsert på grönan så stannade vi kvar tills det var ganska få personer kvar och då fick vi ta en bild med dem. Så mhm detta är väl några utav mina lyckligaste sekunder ungefär. Dem stod och småpratade till varandra hela tiden (eller ok dem sa bara en massa ord utan samanhang, haha) och alltså dem var så snälla. Det var så fint att liksom få prata med några utav ens största förebilder. SÅ fin dag.
Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska se fram emot i konsertväg. Jag har sett dem som jag velat se så lång tid och vet inte riktigt hur jag ska komma tillbaka till verkligheten (mhm för det gjorde liksom inte saken bättre att Tim gillade bilden ovan på instagram idag..) och jag är verkligen så glad. Älskade kottisar <3<3<3

Aquaria

idag har jag och Astrid varit på äventyr. Vi har nämligen varit på Aquaria!! Det var jättekul att gå runt och titta på alla fina fiskar och jag är så fascinerad av detta fiskliv ändå, himla coolt. Dessutom besökte vi deras lilla regnskog och avslutade på deras fik som är världsbäst.

World on fire


fina The Royal concept i tisdags <3<3<3

Ghost Song

usch vad jag tycker om er, älskade kottisar <3<3

En plåtburk

när vi var i Linköping så besökte vi en liten butik som hette nostalgimix. Den var ungefär världsbäst och dem hade så många fina gamla prylar. Någonting dem hade väldigt mycket av var plåtbukar och jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa en. Jag tyckte att den här var fantastiskt fin och helt klart värd dem 125 kronorna. Nu ska jag lägga massa fina saker i den, tss.

The Royal Concept

igår var ungefär världens bästa dag. Jag och Astrid åkte nämligen in till gröna lund ganska tidigt för att se The  Royal Concept. Det var Astrid som lyssnat på dem tidigare men jag hade lovat henne att gå med vilken var en himla tur då jag insåg att dem var jättebra när jag började att lyssna in låtarna inför konserten.
(btw, här var iallafall jag innan jag skulle åka. I en ny hatt dessutom dagen till ära!)
jag och Astrid var somsagt där vid ett och under tiden vi väntade hann vi se två piratshower.
så hann vi titta på den lilla sidan av grönan. Under dagen sen dock kom bandet och började soundchecka vilket var mycket trevligt. Dem sjöng bl.a. två Kent låtar och var allmänt bra.
vid insläppet klockan sju sedan så sprang jag och Astrid in som två galningar men det var det så värt när vi sedan stod där längst fram i mitten (alltså grönans system innan konserter, fu).
klockan åtta sedan så stod de fyra där på scenen och började med deras låt Goldrush och dem var sååå bra. Obeskrivligt.
dem var verkligen bra live och det var sån otrolig stämning. HELT UNDERBART. Det var bara en timmes lycka när vi stod där. 
Filip (gitarristen i bandet) var väldigt lik Nick (gitarristen i The Strokes) vilket jag inte kunde sluta tänka på, haha.
efter spelningen sedan var det signering och då fick vi en varsin tröja signerade. Frans (eller Povel, har inte kommit fram till om man säger hans för-eller efternamn, hehehe) sa att han kände igen oss för att vi stod längst fram samt att vi var fina när vi sa hur bra dem var osv (ok jag och Astrid var ju lite lätt glada va)
när det sedan bara var liiite folk kvar fick vi ta bild och jisses vad glada vi två var. Innan visste vi inte om vi skulle våga fråga men sedan när dem sa att man skulle göra en liten kö för att bli fotad så blev vi lite räddade, haha.
Hursom så tyckte dem iallafall att jag hade ett grymt mobilskal och att man borde ha en sådant (the strokes alltså) SÅ FINT. Sedan tackade jag och Astrid för konserten ca trettiotusen gånger innan vi skuttade därifrån helt lyriska över dagen.
Helt underbart verkligen och nu är jag så peppad inför deras albumsläpp i september, iiiiih.
 

Dance til' you get it right

the Royal concept är rätt så jättebra dem.

Gamla Linköping

i fredags när vi var i Linköping började vi dagen med att promenera bort mot trädgårdsföreningen. På väg dit hittade vi ett träd som var jättefint (som syns i bakgrunden av denna bild)
när vi väl var framme satte vi oss i parken och åt. Vi åt kall pizza från dagen innan, samt vindruvor. Finigt.
(denna bild har min mor tagit på mig)
såhär vackert var det en bit bort.
fota litegrann och så
detta var mitt favoritställe i trädgården. Det var så fiint med alla rosor.
vi bestämde oss sedan för att gå till gamla Linköping. vi gick och gick och gick, det kändes riktigt aldrig som att vi skulle komma fram.
men det gjorde vi såklart!
vi började med att besöka den gamla skolan och det var så kul att se. Jag började också önska att skolorna skulle vara lika fina nu fortfarande (istället för långa korridorer som vår skola bestått av)
vi gick sedan förbi på torget och där höll dem på att spela någon teater eller något sådant.
efter vår promenad kände vi dock att vi blev glassugna så vi gick till ett kafé och köpte glass. Detta ställe där kaféet låg på var hur vackert som helst verkligen (har dock inte så många bilder därifrån) men det var verkligen hur mysigt som helst!
(min mor har tagit den sista bilden förövrigt)
vi fortsatte att gå bland de röda husen.
trädgårdarna vid vissa hus var verkligen hur fina som helst, dör.
sedan gick vi den långa vägen hem igen efter en fin dag!

150713

bild från i helgen.
 
idag lyssnar jag på The Royal Concept för dem är bra.

Linköping

de senaste dagarna då det varit tyst här så har jag varit i Linköping med mamma och syster. Vi har gått i gamla Linköping, ätit glass, varit i världens finaste affär (nostalgimix heter den), fotat, gått i trädgårdar och bara haft det fint.

Jag har tänkt att lägga upp lite mer bilder imorgon(eller någon annan dag) som är lite mer specifika på vad vi gjorde osv. Hoppas att ni haft det fint iallafall.

100713


ni har säkert sett dessa bilder förut men ok.
Denna dag har regnet endast öst ned och jag har sovit till 12, ganska fint ändå. Jag har lyssnat på The Royal Concept och Urban Cone samt räknat ned dagar tills jag ska se dem (SNART) så braa ändå.

090713

under denna dag har jag suttit ute på världens gosigaste plats på vår balkong.
där satt jag och läste vilket var vääldigt lång tid sen (ehm sen i julas ungefär), det var jättemysigt iallafall. Jag har lånat en bok utav mamma och jag har inte kommit så långt men än så länge verkar den bra (filmen är hursom jättebra).
en annan fin del utav balkongen. Just nu håller mamma på att odla tusentals saker, som bl.a. tomater och bönor.
efter att jag läst ett bra tag gick jag in och gjorde lunch. Det slutade med pannkakor då vi hade ingredienser till det hemma, och dem blev väldigt goda, mhm.
 

I´ve got the summer burning in my hand

jag har spenderat de två senaste dagarna på en strand i solen och ätit massvis utav nektariner samt tagit mitt första dopp. Så nu antar jag väl att det är sommar på riktigt.
 
Annars har jag ont i fingertopparna pga gitarrspel, tycker dock att mitt tålamod är rätt tråkigt då jag ger upp efter 10min. Så kan det gå.

Fotokurs

idag har jag haft världens roligaste dag ungefär. Jag och Astrid var somsagt på en fotokurs med en fotograf som heter Calle Strandh (klick) och vi hade verkligen jättekul och lärde oss massvis med saker. Det var bara jag, Astrid och en annan tjej där så vi fick ju lära oss mycket olika saker (även fast att det var rätt krångligt).
vi pratade massvis och bländare, men även ISO och slutartider och så. Vi pratade även om horisonter och lite allt möjligt.
så har vi en väldigt fin Astrid!
vi gick på lite gator på söder där jag inte var van vid att gå men det var verkligen jättefint!! Detta hus fastnade jag för. SÅ FINT liksom.
vi gick förbi massor av fina rosor. Speciellt till färgen vid husen.
här är då jag och Astrid som är väldigt glada på en gata, tihihi.
Sedan övade vi även lite på posering vilket också var himla lärolikt. Vi såg nog rätt roliga ut dock när vi stod där fyra personer med kameror och fotade massor, haha.
Hursom så var det somsagt världens roligaste dag och det har varit så underbart. WIIIIIII

Femte juli

 
ett par bilder från midsommarhelgen.
 
Så var det den femte juli idag då och jag njuter som vanligt av att kunna säga att det är den femte juli för den femte juli är världens bästa dag. Det kan ju vara så att jag såg Erik Hassle för första gången den femte juli också, menmen.
Idag är jag därmot jättetaggad då jag och Astrid ska in till stan på fotokurs imorgon. Det känns jättekul då jag kanske äntligen ska få lite grepp om dessa kamerainställningar. Jag har försökt ett antal gånger men ger upp då jag tycker att det inte går (pinsamt eheheh) men det ska bli jättekul iallafall!

Feather Rain

idag har jag haft kattsällskap av lilla Black. Han väckte mig på morgonen genom att lägga sig bredvid mig och sedan flyttade han inte på sig. Gosisen <3<3
 
Förövrigt lyssnar jag på det finaste albumet någonsin om och om igen idag samt firar lite halvt att det är fyra år sedan jag fick reda på vem Erik Hassle är för första gången. (haha ok det är så mycket Erik Hassle datum såhär i början av juli, men så är det).

Allsång på skansen

Igår var jag och Astrid på allsång på skansen. Vi halv nio var vi på plats utanför att sedan var det bara att vänta
det var insläpp vid 10 och dessa insläpp är alltid lika roliga. När folk står vid olika kassor i startposition för att springa upp för att få bra platser. Jag och Astrid gick i ett snabbt tempo och fick en bra plats framför scenen.
Jag var dock lite förvånad då jag missat helt att dem hade byggt om (det var mycket finare innan, eheheh)
Det var repetitioner hela dagen och vi sjöng bl.a. allsånger fullt ut.
Amanda Jenssen repeterade och hon var verkligen jättebra. Sedan är hon ju så jäkla cool också.
Yohio repade också, fast han var mer anonym så att säga med luva och solglasögon...
sedan åt vi lunch och då var jag såhär glad.
ännu mer repetitioner och här har vi Mååns.
Oskar <3<3<3 Ja för vi var ju där för att få se honom. Han var helt fantastiskt bra och det var så himla kul att se honom. Så var det kul att se Astrid så glad efter att hon sett hennes idol, finisen då.
Efter programmet signerade han våra allsånshäften och var så glada. En väldigt fin dag helt enkelt.
 
Nu idag är jag dock väldigt nostalgisk då det är exakt ett år sedan jag såg Erik Hassle där och alltså fu vad jag saknar att se honom.

Instant Crush

såå bra liksom <3<3

Barcelona

tänkte fortsätta att lägga upp lite bilder från vår Spanien resa (som jag förövrigt saknar massvis). Hursom så den tredje dagen åkte vi ut på äventyr.
 
vi skulle nämligen åka in till Barcelona från det stället vi bodde på. Vi satt i värmen vid stranden och väntade på pendeltåget jättelång tid innan vi äntligen kunde åka iväg.
när vi väl var framme gick vi och satte oss vid plaça de catalunya och åt efter en halvlång resa. Hursom så insåg man rätt snabbt att Barcelona verkade som en vääldigt fin stad.
vi delade sedan in oss i små olika grupper beroende på vad vi ville göra och vi gick på en kulturvandring med mina vänners spanskalärare (alltså haha ok det var ju lite ensamt att jag var ca den enda i klassen som inte kunde spanska efter att ha läst tyska). Det var skitkul iallafall för det var så otroligt fint. Alla balkongen var helt magiska och husen var så fina. Det var verkligen jättekul att se och jag är väldigt glad över att jag fick se det.
vi hittade någon liten second hand butik vid alla hus men det fanns inte så mycket roligt där inne, tyvärr, förutom massa gamla kameror som vi fastande vid lite, eheh.
Vi hittade detta coola hus.
detta var nog den allra finaste gatan enligt mig. Det var så himla vackert och så himla mysigt.
Astrid och Emmipemmi.
vi gick och gick... och gick.
vi gick tills vid hamnade vid en park som låg bredvid en kyrka jag inte minns namnet på (eh pinsamt) och där bestämde vi oss för att vara lite extra turistiga genom att åka en turistbuss genom Barcelona.
här var jag och Emmi på bussen, tihiiI!!
Vi hann se massa fint därifrån och det var en jättetrevligt tur (tyvärr hade jag inte kameran upp när vi passerade massa coola hus utav Gaudí men de var ungefär de coolaste husen jag sett. (tycker ni bör googla ifall ni icke sett dem!!!))
när vi sedan var tillbaka vid Plaça de Catalunya igen efter att Emmi haft världens YOLO ögonblick på bussen (haha ok mhm) tittade vi på fåglar innan vi sedan åkte tillbaka till stranden igen..
på stranden skulle vi nämligen äta middag vilket var jättemysigt (förutom maten då... jag tror aldrig att jag mått så illa pga att något smakade konstigt. Nä usch). Men ja somsagt, det var jättefint.
när vi sedan skulle gå hem igen skulle vi gå genom djungelvägen och det hade börjat mörkna. Vi skulle också under detta. Det var alltså pendeltåget som gick ovanför att för att ta sig över skulle vi alltså gå under vilket inte var det lättaste man kunde göra. Som man ser ligger det alltså vatten där man skulle gå (som det nog var lite annat i också med tanke på lukten) och då skulle vi försöka ta oss över på den där lilla smala vägen som lutade ned i vattnet, typ duckande intryckt mot väggen. Haha alltså ok vi var livrädda varje gång vi skulle passera detta ställe.
 
Helt klart bästa dagen under denna resa. Är dock lite besviken på att vi bara hade några timmar inne i Barcelona men vi hann se en del iallafall vilket var kul!

RSS 2.0