The Woodmans

tänkte tipsa om en dokumentär som finns ute på svtplay just nu, till och med den 18 oktober. Nämligen fotot, francesca och fallet, eller the woodmans, som den engelska titeln är. Det handlar om fotografen Francesca Woodman, hennes konstnärsfamilj samt dess konst, ungefär. Jag var ju på moderna för några veckor sedan och såg utställningen med just Francesca Woodman, och redan där blev jag svinimponerad så jag tyckte ju om den här dokumentären väldigt mycket för att den var så inspirerande. Vet att det finns många delade åsikter om att hon fått så mycket uppmärksamhet nu, men jag tycker om hennes verk och tycker därför att ni bör titta på dokumentären NuNuNuNu!!! så länk här

Allt från mig

igår fotade jag ännu mer till min uppgift i skolan, och då fick Josse stå modell! Vi åkte till ett IP i närheten av där vi båda bor och fotograferade ett tag. Min inspiration som hållt mig vaken om nätterna den senaste tiden (mhm på riktigt) börjar tyvärr försvinna igen så det blev inte så många bilder, men förhoppningsvis så får jag någonting som funkar. Hade himla kul dock iallafall. 

270915

får lite halvpanik just nu på att veckorna går så jädra snabbt och att det redan är oktober torsdag?? vad händer ens? har tänkt att jag ska försöka ta till vara på den här hösten, vilket ofc är lättare sagt än gjort, men innan jag fyller 18 i december har jag tänkt att hänga på en drös museum då det fortfarande är gratis och älskar ju att lära mig saker så det känns som en kul syssla. Sedan vill jag ta höstpromenader, titta på serier (behöver serietips föresten då jag precis tittat klart på gossip girl </3) och baka kanelbullar. Däremellan lär jag ju också sova bort dagar och ha ångestdagar också men tänker då minsann inte bara ha det så. Är glad över att folks påståenden om att trean är det lugnaste året på gymnasiet faktiskt verkar stämma då det helt plötligt känns som att jag har ett liv igen som inte bara går åt till skolan. Halleluja eller något.
 
och så tips om världens bästa låt, som är så mysig att lyssna på just nu, så klick

klänning/tunika/tröja

 
fick den här fina klänningen/tunikan/tröjan av min fina farmor idag och stormtrivs i den redan!! så himla skön och den lär vara perf att ha nu när det börjar bli lite kallare. 
 
min syster har förövrigt tagit de här bilderna, även om jag redigerat sen.

Flower And Football Tops

 
idag har jag fotograferat den här asballa personen. Nämligen Jossan! Jag jobbade hemma med mitt gymnasiearbete på morgonen och sedan åkte jag till Bergianska där jag träffade den nyss nämda personen. Det var en så himla nice dag att vara där på då det knappt var några människor där + att det var såpass soligt att jag bara kunde gå i jeans och linne. Även de här bilderna var till denna uppgift, och lägger upp slutbilden från idag när alla bilder är färdigfotograferade sen. 
pusshej

220915

i söndags drog jag med mig Emmi ut i skogen för att fotografera till en uppgift jag har i skolan just nu som handlar om att inspireras av en fotograf och fotografiera i den personens anda. Jag har valt att jobba om Julia Peirone som jag tycker är en jätteinspirerande fotograf (googla!!). Bilden ovan är ingen jag valt till uppgiften, men ni kan få den som en sneakpeak eller något sålänge tills jag är helt klar med alla bilder. Är så himla pepp på att fortsätta fota inför det här och jag hoppas verkligen att det blir bra i slutändan. 

Natural Born Lovers

den här bilden knäppte jag igårkväll strax innan jag skulle gå och lägga mig då jag upptäckte en bil som såg så jäkla cool ut till miljön. Den är ju tagen i mitt fönster så det är ju inte den absolut bästa skärpan osv men tyckte om bilden iaf!! 
 
Förresten så har även Erik Hassle släppt en ny singel, natural born lovers heter den, och tycker absolut att ni borde lyssna på den (klick) för den är så jädrans bra!!!

Humanity

hade en sån jädra bra kväll igår då jag nämligen var på välgörenhetskonserten Humanity på Debaser. Ett gäng artister och band satte ihop det här eventet på en vecka var av att alla intäkter gick till röda korsets arbete för att hjälpa utsatta människor som är på flykt i världen. Ett nice initiativ och det kändes verkligen värt att gå eftersom att pengarna gick till någonting bra. Alla konserter var dessutom svinbra, vilket såklart gjorde kvällen ännu bättre. Bäst var ofc Urban Cone och alltså usch vad jag tycker om det där bandet. Varje gång jag ser dem live tänker jag"det här var den bästa spelningen någonsin!!!", och det är verkligen så. För när en tror att det inte kan bli bättre så går en på en spelning som lyckas bli ännu mer amazing. Så himla värd kväll, och idag har jag ont i hela kroppen vilket beskriver stämningen rätt bra. 

Life Round Here

känner att jag publicerar väldigt mycket bilder från den här fotograferingen, men så kan det vara! är dessutom glad för tillfället då jag känner mig så inspirerad till att fota. har massa idéer som dyker upp om kvällarna när jag ska sova och är så pepp på att försöka få de här bilderna i huvudet till riktiga fotografier någon dag. Tills dess fortsätter jag samla med massa idéer i min inspirationsmapp på pinterest med foton från massa coola fotografer. Bra grej!

En höstlista

Snor den här listan hänsynslöst från min systers blogg, men nu kör vi!
 
Beskriv din höst i tre ord: fotovänlig, kall, färgglad.
 
Vad är det bästa/sämsta med hösten? Det bästa med hösten måste nog ändå vara att vädret, eller ja, främst temperaturen är helt perf. En kan gå i polotröjor, gosiga jackor, jeans och docs utan att svettas ihjäl eller att frysa. Så himla bra. Det sämsta är nog när det börjar bli mörkt när en är påväg hem från skolan på eftermiddagarna. En blir ju så jädra trött.  
 
Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier? Först och främst, att försöka acceptera att hösten faktiskt är här och inte drömma sig bort totalt till varma och ljusa dagar. Sedan tycker jag att en andas in den friska och rena höstluften samt kasta massa fina höstlöv över sig. 
 
Några tips på hur man botar höstdeppigheten? Göra saker som en mår bra av (typ hänga med gosiga personer, titta på massa filmer, gå på konserter etc) och inte bara drunkna i skolan/alt andra saker som känns asjobbiga och prestigefyllda. 
 
Bästa musiken för regniga dagar? Är ju en sån som lyssnar på samma musik året om, meeen de här (klick och klick) är najsiga låtar att lyssna på.
 
 
 
Vilka serier rekommenderar du att följa? GOSSIP GIRL <3<3 alltså älskar det så mycket och är så himla ledsen för att jag bara har några avsnitt kvar innan jag sett klart på det.
 
Vad är den höstigaste maträtten? ska jag vara helt ärlig så är jag inte speciellt intresserad av mat, inte alls. Men tänker svara äppelpaj eller blåbärspaj trots att det inte är maträtter, men det är ju höstigt ändå.
  
Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden? ja, jag ska ju till London!! är megalycklig och det känns så jädra bra. Har ju saknat den där staden konstant sen jag var där sist (vilket är fyra år sedan nu, galet) och därför känns det så fantastiskt att äntligen få åka tillbaka. 
 
 
Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst? wah vad svårt. Tycker om min mockajacka massvis så den kommer jag nog använda en del. Annars kommer jag nog vara astråkig och gå i mina svarta jeans hela tiden (men tycker att det är ok då jag hittat ett par sköna svarta jeans för första gången på två år. Känner mig hel igen). 
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?
 för precis ett år sedan hade jag precis börjat skolan efter ett sommarlov som bara sprungit förbi. Jag var svinstressad hela tiden och mådde skit. 
 
Vad läser du? har precis läst ut flyga drake. så fin bok. 
 
Senast köpta plagg? en orangerostig manchesterskjorta som jag köpte för 40kr på en loppis i somras, så värt. 

Happy Ending

här har vi ännu en bild från när jag och syster fotograferade i veckan. Blev så himla nostalgisk då vi tog de här bilderna utanför vårt sophus och under våren 2013 fotograferade vi där utanför helahela tiden (typ här), så kul!
 
Idag ska jag däremot på teater med skolan (på en söndag </3), men det blir nog förhoppningsvis kul ändå. Pusshej

120915

i och med moderna museet besöket i torsdags, så hade jag även som uppgift att tolka denna bild. Såhär blev reslutatet!! tänker fortfarande att det är sån lyx att en får göra sånt här i skolan och att det faktiskt är skolarbete. Himla bra grej ändå

Moderna Museet

var på moderna museet med skolan idag och tittade på francesca woodmans utställning vilket var himla kul. Utanför byggnaden hade de världens coolaste rosa lilla kub så jag var ju bara tvungen att ta några bilder. Älskar att gå på konstmuseeum, mhm <3

red in grey

hade inbakade flätor idag och kände mig fancy.

Don´t wanna dance

fotograferade några bilder på syster igår och det blev såhär tillslut. blir så himla irriterad dock då jag inte lyckas ställa in fokus av någon anledning?? jobbig grej alltså

Skansen

de här bilderna är från i somras någon gång, och från en eftermiddag då jag var på skansen. Tycker om den platsen så mycket trots att jag varit där så himla många gånger nu, men det är ju så jädra vackert ju. 

Popaganda dag 2

andra dagen på popaganda började med Maja Francis. Hon var så mysig som person och hennes musik är ju väldigt bra <33 
efter det här hade jag min kamera i väskan nästan hela dagen och fotograferade ingenting, men vi såg Urban Cone som var superduperbra. Stämningen var jättefin då publiken var sjukt pepp och bandet var glada och spelade bra. Fick dessutom höra min favvislåt live för första gången!!! och samtidigt bytte alla i bandet instrument med varandra vilket blev så coolt. De delar förstaplatsen gällande bästa konsert på popaganda med elliphant och ->
-> MØ!! under hela det här året har jag lyssnat på hennes musik hela tiden och jag var så sjukt peppad över att få se henne live. och jäklar vad bra hon är. så mycket energi och så bra live. Det enda tråkiga var att publiken var rätt trist då många var där för att endast köa till Laakso. Men det var fint ändå. Sedan är hon ju den coolaste personen någonsin. 
<3<3<3 
och så såg vi Laakso vilket publiken var pepp på. Jag hade nog tyckt att det var bra om jag hade lyssnat in mig och inte hade ångest. Men annars så. 
 
Avslutet på hela festivalen var ju magisk. Seinabo Sey är ju fantastisk och jag hade såna rysningar när hon sjöng och sånt händer ju inte så ofta. Blev verkligen berörd och hon är dessutom så fin och ödmjuk som person. Sedan hade hon med sig massa gäster (var av att vi missade de sista pga skulle hinna hem med en buss, usch </3), men hann se när Oskar Linnros gick upp på scenen vilket var fint. Popaganda var verkligen världsbäst och jag lär leva på de här två dagarna så jäkla länge. Världens bästa avslut på sommaren.

RSS 2.0